Theoretisch gezien kun je daar achter komen door enerzijds te berekenen hoeveel de aarde produceert aan water, voedsel en energie, en anderzijds hoeveel een mens nodig heeft. Vervolgens deel je die twee getallen door elkaar en voilà, zoveel tickets zijn er te vergeven.
Toch zitten daar wel wat haken en ogen aan, want hoeveel heeft een mens nodig? In Amerika veel, in Rwanda is er weinig. En als we energie duurzaam kunnen opwekken is het misschien wel oneindig beschikbaar. Maar zo ver zijn we nog niet.
Ook in de komende decenia moeten we rekenen op een verdubbeling van de werelbevolking en moeten we een manier vinden om de de aarde eerlijk te verdelen en voor iedereen een prettige plek te creëren.
Wat is de oplossing?
- Vanzelfsprekend moet de consumptie omlaag, vooral in de geïndustrialiseerde landen, want die hebben het grootste aandeel van de totale consumptie.
- We hebben nieuwe technologieën nodig die duurzame consumptie van water, voedsel en energie mogelijk maken. We moeten het maximale uit de planeet halen op een manier die de natuur in staat stelt zichzelf te herstellen.
- Verreweg de beste manier hiervoor is scholing en ontwikkeling van vrouwen. Wanneer vrouwen onderwijs genieten krijgen zij aantoonbaar minder kinderen.
- Daarnaast is toegang tot anticonceptiemiddelen ook van belang. Ongewenste zwangerschappen kunnen hiermee voor een groot deel worden voorkomen.
We zijn nu al met met 6.902.860.940 mensen op de aarde en de teller tikt door ...
Kijk HIER naar de indringende reportage 'How many people can live on planet Earth'
op de website van de Vara - Vroege Vogels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten