donderdag 17 februari 2011

Afkoppeling van het olie-infuus

Shell in Nigeria, de documentaire van Zembla zaterdag 12 februari maakte weer eens duidelijk dat er veel schade wordt aangericht door de winsten die er met olie zijn te behalen. Mens en milieu lijden enorm onder de enorme zucht naar olie. We liggen aan het olie-infuus en lijken niet zonder te kunnen.

Maar niets is minder waar. We laten ons dit aanpraten en dat wordt gestimuleerd door de grote oliemaatschappijen. Al tientallen jaren zijn er ontwikkelingen die ons los willen koppelen van het olie-infuus, maar deze zijn in het verleden zo veel mogelijk de kop in gedrukt omwille van de grote oliebelangen. Nu staan we op het punt van ommekeer, we zullen het anders moeten doen. We zijn verslaafd, maar we gaan massaal afkicken. Hoe eerder, hoe beter. Groene energie is onze methadon, onze levensader, onze toekomst. Alle hens aan dek!

Onderstaand een prachtige geanimeerde samenvatting van hoe we zijn aangekomen op de piek van alles en waar we nu naar toe gaan. Zeker de moeite waard om er 300 seconden naar te kijken.



http://www.degroenezaak.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten