vrijdag 4 februari 2011

Ik geef de aarde door, omdat ...

Het Wereld Natuur Fonds heeft een nieuwe campagne, met weer schitterende beelden net als bij de vorige campagnes. Maar het is meer dan een campagne, het raakt je en zet je aan tot nadenken over onze toekomst.

Wij, Rob en Caroline, zijn de oprichters van webshop De Groene Zaak. We doen dit omdat we erin geloven dat we zo een hele kleine bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. Een kleine persoonlijke noot van onze motivatie hieronder.

IK GEEF DE AARDE DOOR, OMDAT ….

“… we na miljoenen jaren evolutie bezig zijn in korte tijd bezig alle grondstoffen uit te putten, gewoon omdat het kan. Natuurlijk maakt het ons leven leuker en makkelijker. Maar fossiele grondstoffen groeien niet meer aan. Hier geldt letterlijk op = op! Natuurlijk, we zijn een inventieve soort en zodra alles op is zullen we wel andere methoden vinden. Maar hebben wij wel het recht om in pakweg 100 jaar de aarde zo uit te putten? Ik gun onze kinderen en alle generaties daarna nog net zo’n mooie wereld als waarin wij nu leven. En dat kan alleen als we nu beter nadenken over wat we met onze aarde doen. Door grondstoffen beter te gebruiken, minder fossiele brandstoffen en meer recycling kunnen we allemaal blijven genieten. Dus geniet, maar doe het met mate!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten