donderdag 16 februari 2012

De mode is groen geworden!

De laatste maanden komen steeds meer modemerken en labels met duurzame mode op de markt. Dit is belangrijke ontwikkeling. Niet alleen voor het milieu, voor mensen in de textielketen, maar ook voor de consument. Biologische kleding is populair bij jongeren en niet langer een stoffig artikel. De groene golf doet biologische kleding goed. Zelfs kledingketens als C&A liften mee op de groen golf en gaan kledingstukken van biologisch katoen verkopen, van sokken en ondergoed tot bovenkleding. Grote modemerken als Levi’s, G-Star, Lee, LTB, Mustang, Mavi Jeans, G-sus en Wrangler hebben meerdere modellen 100% biojeans op de internationale markt. Ook H&M heeft haar assortiment biologische kleding aanzienlijk uitgebreid.

Waarom duurzame mode?

Duurzame mode is gemaakt met respect voor het milieu én voor de mensen die het maken. Dat betekent minder vervuiling, minder verspilling van van water en energie. Dat betekent ook een eerlijk loon en veilig werk, geen kinderarbeid en ruimte voor ontwikkeling.
 
Prinses Maxima bij Green Fashion
Recent was ook prinses Maxima aanwezig bij de finale van de Green Fashion Competion, een internationale wedstrijd waarbij ontwerpers mode maken die geschikt is voor de catwalk en waar ze bij de productie van stoffen de biodiversiteit behouden. Prinses Maxima draagt duurzame mode een warm hart toe en draagt zelf bijvoorbeeld veel kleding van ontwerper Jan Taminiau, die hier veel aandacht aan besteedt.
 
 
 
Groene mode laat jou van buiten én van binnen stralen!
------------------------


Bij de Groene Zaak kunt u diverse duurzame accessoires kopen. Mooi voor jou en voor de wereld om je heen:


* Tassen van hergebruikt of biologisch materiaal

 

* Sieraden, allemaal met een fairtrade-keurmerk

 

http://www.degroenezaak.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten