donderdag 14 juni 2012

Duurzaam op vakantie

De vakantieperiode breekt weer aan. En na een jaar werken zijn de meeste mensen ook toe aan een welverdiende vakantie. En vakantie moet vooral ontspanning geven. Dan ook nog aan duurzaamheid denken klinkt moeilijk. Maar eigenlijk is het heel vanzelfsprekend. Kijk maar eens naar onderstaande tips.

Sta even stil bij het vervoer naar je reisbestemming
Het vervoer naar uw bestemming zorgt voor een grote belasting op het milieu. Kies daarom waar mogelijk voor het minst belastende alternatief. Dit is over het algemeen de bus of de trein. De Klimaatadviseur Klimaat Wijs op Reis geeft een onafhankelijke vergelijking van vakantievervoer.

Neem niet zoveel bagage mee
Voor alle vervoersvormen geldt dat gewicht een grote invloed heeft op de uiteindelijke milieubelasting. Pak de koffer daarom niet onnodig zwaar in. Veel spullen zijn tenslotte ook op uw vakantiebestemming te koop.

Rij zuinig
Hoewel bus en trein de meest milieuvriendelijke alternatieven zijn, wordt er voor vakanties binnen Europa veel gebruik gemaakt van de auto als vervoermiddel. Door bijvoorbeeld snel door te schakelen, rijdt u een stuk zuiniger. Meer tips vindt u op hetnieuwerijden.nl.

Denk ook aan verbruik van energie en water
Vakantiegangers gebruiken veel energie. Beperk dit door energieverslinders als airco en verlichting uit te doen wanneer u de kamer verlaat. Draai in koudere landen de verwarming omlaag als u niet op uw kamer aanwezig bent. U spaart eenvoudig water door de kraan niet onnodig te laten lopen, een douche in plaats van een bad te nemen en handdoeken meerdere dagen te gebruiken.

Verken de vakantiebestemming per fiets
Fietsen is een gezonde en milieuvriendelijke manier van reizen op de bestemming. Een extra voordeel is dat u op uw vakantiebestemming erg mobiel bent. Neem daarom zelf fietsen mee, huur een fiets ter plekke of boek een leuke fietsexcursie. Ook voor het ontdekken van steden zijn fietsen heel geschikt!

Kies milieuvriendelijke activiteiten
Kies voor meer milieuvriendelijke activiteiten, zoals wandelen, snorkelen of mountainbiken over speciaal hiervoor geprepareerde paden. Leuk en je wordt er ook nog heel fit van.

Geniet van lokale lekkernijen
Streekeigen gerechten dragen bij aan het behoud van de cultuur en economie ter plaatse. Geniet daarom met volle teugen van de lokale gastronomie door ook eens in een restaurant buiten uw accommodatie te eten.

-----------------------

Geniet van de welverdiende vakantie. Door er verantwoord mee om te gaan blijft het bijzondere karakter van de vakantiebestemming behouden!

Fijne reis alvast!
 
-----------------------




www.degroenezaak.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten