donderdag 7 juni 2012

Duurzaam? Ga toch fietsen!


Duurzaam met de aarde omgaan krijgt een steeds grotere rol in ons alledaagse leven. Nieuwsitems over de opwarming van de aarde en over de hoge olieprijs komen bijna wekelijks langs in het journaal. Soms lijken de problemen ver weg maar soms treft het ons ook direct in de portemonnee, in het geval van de hoge olieprijs bijvoorbeeld. Deze hoge prijs komt door een schaarste, de aardolie word steeds schaarser en opkomende economien zoals die van China en van Zuid Amerika doen ook een steeds groter beroep op deze voorraad. Soms lijken we er machteloos tegenover te staan, maar een betere wereld begint bij jezelf!

Pak bijvoorbeeld eens wat de vaker de fiets. Nederland is vanouds het fietsenland en de meeste Nederlanders hebben een perfect examplaar in hun garage staan. Vooral op de kleine afstanden tot 5 kilometer is een grote winst te behalen, 5 kilometer is namelijk voor veel mensen goed te doen en behaalt een grote winst voor het milieu en voor uw portemonnee. In deze eerste 5 kilometer is de motor van de auto namelijk koud en verbruikt daarom tot wel 50 % meer brandstof dan bij een warme motor. Een koude motor stoot ook veel meer schadelijke stoffen uit dan een warme motor.

Fietst u vooral korte afstanden binnen de bebouwde kom dan is de Omafiets heel geschikt. Deze fietsen zijn goedkoop in aanschaf, makkelijk in onderhoud en u komt er goed mee voor de dag want de Omafiets is een evergreen die nog steeds erg hip is. Gaat u er bijvoorbeeld ook mee op vakantie dan is een trekkingfiets geschikter, deze fietsen zijn voor het zwaardere werk. Trekkingfietsen hebben bijvoorbeeld ook een langere wielbasis en bij zowel het voor- als bij het achterwiel heeft u de mogelijk om tassen of andere bagage te bevestigen. Een fietsvakantie is een duurzame vakantie. Bovendien bent u op de fiets dichter bij de natuur dan met welk ander voertuig dan ook, dus u beleeft de natuur intenser!


Bron: INSnet





http://www.degroenezaak.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten