donderdag 25 oktober 2012

Een nieuw waterstof-walhalla

Hyundai, Honda, Nissan en Toyota hebben tezamen met diverse organisaties uit Scandinavië een Memorandum of Understanding getekend om de komende jaren een infrastructuur voor het tanken van waterstof aan te leggen. De vier autobouwers geven aan vanaf 2015 auto's met een brandstofcel op de markt te brengen. De Scandinavische landen spelen daarin een belangrijke pioneersrol.

De infrastructuur voor de tankstations zal tussen 2014 en 2017 worden uitgerold en moet ervoor zorgen dat de verkoop en levering van auto's met een brandstofcel een duwtje in de rug krijgt. Hyundai en Honda bevestigen in 2015 een model op waterstof op de Europese markt te brengen. Andere fabrikanten geven aan een dergelijk model klaar te hebben, zoals Toyota en Mercedes.

Een jaar geleden gaf minister Schultz aan dat Nederland samen met onze buurlanden een 'waterstof-Walhalla' in Europa kan worden. „Wij hebben in de Botlek samen met Antwerpen één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa”, analyseerde ze destijds. Ze somde op dat er nu op die plek al veel fabrieken staan die de stof produceren, dat er veel transportleidingen liggen en er al tientallen jaren ervaring is om waterstof voor industriële toepassingen veilig te hanteren.

Bron: www.telegraaf.nl/autovisie

--------------------------


Bent u ook geïnteresseert in de werking van waterstof?
Klik dan hier voor een bouwpakket waterstof of betaalbare speelgoedauto's met waterstoftechnologie.
--------------------------

www.degroenezaak.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten