donderdag 5 januari 2012

Een goed en groen 2012!

Heeft u al uw goede voornemens op een rijtje? En is groener leven daar eentje van? Dan hebben we nog een ruggesteuntje voor u om de goede voornemens om te zetten in groene acties. Geloof me: groen leven is echt niet moeilijk of saai. Deze tips zijn supersimpel te doen en in veel gevallen zijn ze nog goed voor je portemonnee ook.

Een goed en groen 2012!

En heb je zelf ook nog een leuke tip, voeg hem hieronder toe.

Minder stationair draaien
Elk moment dat je auto stationair draait betekent onnodig verspillen van brandstof, maar ook meer slijtage van je auto. Als je meer dan 10 seconden stationair draait, verbruik je meer energie dan je nodig hebt dan om je auto te herstarten.

Zet je computer niet op stand-by
Door eenvoudig je computer helemaal uit te zetten (niet op stand-by) bespaar je al snel een gemiddelde van 50 euro aan elektra per jaar.

Neem groene energie
Iedereen kan heel simpel mee helpen de wereld een stukje groener te maken. Simpelweg door je contract voor levering van elektra om te zetten naar een contract met groene energie. Groene energie is niet duurder dan grijze energie en vaak is één telefoontje voldoende om dit te regelen.

Zet de thermostaat een graadje lager
Het loont zeker de moeite om de thermostaat een graadje lager te zetten. Het scheelt nauwelijks in comfort en iedere graad lager bespaart u tussen de 1 en 3% op de stookkosten.

Doe je was met koud water
De meeste was hoeft niet gewassen te worden in heet water. De wasmiddelen zijn zo goed, dat het ook met koud water of 30 graden goed schoon wordt. Wist u al dat 90% van de energie die door wasmachines gebruikt wordt opgaat aan de verwarming van water. Hoe hoger de watertemperatuur, hoe hoger de kosten voor u en de planeet.

Betaal online
Bespaar natuurlijke hulpbronnen, evenals boetes en verborgen kosten, door alle rekeningen online te betalen. Papierloze transacties besparen niet allen bomen, maar elimineren ook de fossiele brandstoffen die nodig zijn om al die enveloppen te bezorgen. Daarnaast bespaart het ook de verzendkosten, soms worden die ongemerkt doorberekend in product of dienst.

Geen ongewenste reclame
Heel veel papier, water en chemicaliën worden gebruikt om reclamefolders te drukken en te verspreiden. En wees eens eerlijk, zit u daar nou echt op te wachten? Een simpele sticker op uw brievenbus voorkomt al die ongewenst reclame. Even naar het gemeentehuis en u heeft er geen last meer van.

Print tweezijdig
Waarom zou je maar één zijde van het papier gebruiken? Dat is echt heel erg zonde van al dat mooie papier dat nodeloos verloren gaat. Tweezijdig printen is tegenwoordig op bijna alle printers mogelijk.

Eet minder vlees
Wat minder vlees eten is gezond, goed voor de portemonnee en je bespaart er ook veel CO2 mee. Er zijn zoveel vleesvervangers te verkrijgen en die zijn bijzonder smakelijk!

Carpool eens
Als je meer dan 10 kilometers naar je werk rijdt elke dag is het misschien een idee om eens samen met een collega te rijden. Je bespaart brandstof en ook nog CO2. Niet alleen is het leuk om geld te besparen, maar zo hoor je ook nog eens de laatste kantoorroddels.

EEN GOED EN GROEN 2012 !!


http://www.degroenezaak.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten