donderdag 24 mei 2012

Zon is hot!

Lekker in het zonnetje op een terrasje? Op het strand liggen? Lekker fietsen in de zon? Ja, allemaal leuk. Maar zon kan nog leuker zijn. Het kan alle energie die je nodig hebt leveren. Nooit meer prijsstijgingen van energiemaatschappijen, geen belasting op energie meer en vooral geen afhankelijkheid meer van energieleveranciers. Heerlijk! En in het net gepresenteerde Kunduz-/lente-/vijfpartijenakkoord is het goedkoper worden van zonnepanelen een van de weinige lichtpuntjes.

Denk je eens in: nooit meer afhankelijk van energieleveranciers met ondoorzichtige energieprijzen die alsmaar stijgen. En wat als er ooit een instabiel land de olie- of gaskraan dichtdraait? En die kans is zeer reëel. Die dreiging is meermalen geweest. Met je eigen energiecentrale op je dak heb je niets te vrezen. Wil Iran geen olie meer leveren? Geen probleem, je hangt je eigen energiezuinige auto aan je zonnepaneel en je hebt nergens wat mee te maken. Wil Rusland de gaskraan dichtdraaien? Ook dat deert niet met je eigen energiecentrale op je dak. En wist u trouwens hoeveel belasting de overheid ook nog vraagt over uw energieverbruik? Dit is ongeveer 1/3 deel van wat u betaalt! Want naast de energiebelasting, betaalt u dadelijk ook nog 21% btw over de levering, transport en de huur van een meter.

Natuurlijk lijkt een zonnepaneel nog steeds wel een hele investering. Niet iedereen met een dak, heeft ook het geld liggen om er eentje aan te schaffen. Alhoewel? Bijna iedereen heeft wel een lcd-televisie in huis, meerdere computers, iPad's, een smartphone etc. etc. En gek genoeg, heeft niemand het hierbij over 'terugverdientijden'. Want dit is bij zonnepanelen blijkbaar wel een belangrijk criterium. Maar ook dit bezwaar gaat niet meer op. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar met 80 procent gedaald, terwijl de prijs van elektriciteit behoorlijk is gestegen en voorlopig zeker zal blijven doorstijgen. Het omslagpunt is dus ruimschoots bereikt. Tijd om het heft in eigen hand te nemen. Tijd om zelf energieleverancier te worden!

Want: voor niks gaat de zon op!



www.degroenezaak.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten